Vad är det som ingår i flytthjälp? 

När du ska flytta är det väldigt fördelaktigt att använda dig av flytthjälp. Du kan till och med få hjälp med hela flytten om du vill. Exakt vad som ingår i en flytthjälp kan variera lite beroende på vilken flyttfirma du väljer. Men normalt så är det följande punkter som ingår: 

Hjälp med själva flytten 

Du kan normalt anpassa flytthjälpen efter dina behov tillsammans med flyttfirman och flyttstädning malmö. Du får till exempel lastbilstransport som kör från dörr till dörr. Då bokar du tillsammans in en tid med flyttfirman som passar er båda. Du kan även få låna flyttlådor som levereras i god tid innan flytten. Dock brukar firman vilja ha tillbaka dessa när du är på plats i det nya huset. En flyttfirma kan även hjälpa till med skydd av möbler så de kan transporteras från punkt A till B på ett säkert sätt. Det kan till exempel vara ett spännband för lite större möbler. De bär även in och ut allt på båda dina adresser. 

Få hjälp med packning 

Om du av någon anledning inte kan packa ner ditt bohag själv kan du även få hjälp med packning. Då är det flyttfirman som tar fullt ansvar för att dina saker är säkert packade under flytten. Då står de även för packtejp och allt annat material som behövs. De står även för etiketter så alla lådor kan märkas på ett bra sätt. 

Återvinning av gamla saker 

Ofta när du ska flytta har du flera saker och möbler som inte ska följa med till den nya bostaden. Då kan även en flyttfirma komma och hämta det som ska slängas. Vissa saker brukar även gå att lämna in till en second hand-butik som kan sälja det vidare. Där kan du höra med flyttfirman exakt vad som ingår när du kontaktar dem. 

Få hjälp med flyttstädningen 

Något som de flesta stressar mycket över när de ska flytta är flyttstädningen. Därför kan du även få hjälp med det i samband med flytten. Det brukar du kunna boka när du bokar in själva flytten. Normalt så sker det dagen efter flytten eller några dagar efter. Då har flyttfirman en checklista som de arbetar efter. På så sätt ser de till att inget missas och att städningen går igenom besiktningen. 

Fundera på vad du behöver 

Alla har olika behov för en flytt. Därför är det bra att börja fundera på vad just du behöver hjälp med innan du anlitar en flyttfirma. Det går att få hjälp med i princip allt som ingår i en flytt. Då kan du enbart fokusera på att komma i ordning i ditt nya hem.