Koppla av med hemstädning & vanlig städning

Ordspråket om att lite smuts i hörnen är det ingen som har dött av, stämmer visserligen. Däremot är det inget skäl att strunta i att städa. Om du vill hålla dig frisk är det viktigt att bakterierna dör eftersom det är de som gör dig sjuk. Det kan vara svårt att tro att det både i köket och badrummet växer bakterier hela tiden, och att det är extra viktigt att regelbundet städa med desinfektionsmedel och ta bort överflödig kalk.

Räkna på om du kan tjäna på hemstädning

Många tror att det är väldigt dyrt med hemstädning, men se inte dig stint på summan. Jämför med vad du får ut av din fritid, då du kan göra andra saker, och även den kvalitetstid du får tillsammans med familjen. Du kanske har långa resor till och från jobbet och som det ser ut i dag är stress än vanlig orsak till sjukdom. Ta all extratid du får vid hjälp av en städfirma och se i första hand på hur mycket extra fritid du får över till roligare saker. Du får även göra RUT-avdrag för hemstädning. Du betalar 50 procent av den totala kostnaden och de andra 50 procenten får företaget från staten. Rut-avdraget är också avdragsgillt i din självdeklaration.

När du bestämt dig för att anlita en städfirma för städning

Efter kanske mycket om och men blev det ändå en fördel hemstädning. Det första du då bör göra är att googla på vilka städföretag som finns i närheten, sedan skickar du och ber om en offert från dessa. I den ska pris sättas och vad de erbjuder för hjälp. Innan du väljer företag bör du kolla upp om de har F-skattsedel, för att vara säker på att de är seriösa.

När du till slut hittat ett städföretag som passar dig och din familj, bestämmer du hur ofta du vill ha hemstädning. De vanligaste är varje vecka, varann vecka eller en gång i månaden. Du kommer överens med städfirman hur ofta de ska komma och vad de ska hjälpa till med.

Kök

Eftersom köket är en av de platser i hemmet som fort blir smutsigt av matos, matlagning. Har du barn blir det lätt kladdigt överallt. Städfirman rengör spisfläkten, köksskåpen invändig och utvändigt. Spisen, diskbänken och kaklet på väggarna torkas av ordentligt. Vanligt är också att rengöring inuti det skåp där du har sopbehållaren görs.

Badrum

Badkar och/ eller dusch och toalett rengörs ordentligt, tvättställ och spegel torkas noga av och så även badrumsskåpet.

Andra rum

Dammtorkning på alla öppna ytor, tavelramar och de lampor som nås. Alla golv dammsuges, så även lister och möbler. Golven torkas av med en fuktmopp.

Du får själv stå för dammsugare, andra städredskap och rengöringsmedel. Du kommer inte ånga ditt beslut. Välkommen hem till ditt nystädade hem som också luktar gott!